Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

5.7.2024

David Vaculík, člen uměleckého souboru Slováckého divadla v Uherském Hradišti, se rozhodl podstoupit operaci očí na oční klinice Gemini kvůli šedému zákalu, který ho postihl již v poměrně mladém věku, ve 46 letech. Nyní se cítí skvěle a jeho zrak je výrazně lepší.

O klinice Gemini se David dozvěděl od svých známých, kteří zde podstoupili různé zákroky. „Myslím, že v současné době bych nikde jinde lepší péči nedostal,“ říká. Proto jeho kroky vedly přímo do Gemini.

Den operace proběhl hladce. David byl překvapen, že příprava na operaci trvala déle než samotný zákrok, což je ale pochopitelné. Oko se musí důkladně připravit, umrtvit. „Ono to může znít divně, ale my jsme si během té operace velice pěkně popovídali, zasmáli jsme se, a tak jako mimochodem u toho proběhla výměna oční čočky a odstranění šedého zákalu,“ popisuje s úsměvem.

Původně mu byla doporučena trifokální nitrooční čočka, ale po konzultaci s paní doktorkou těsně před operací se rozhodli pro balíček Focus. Tento balíček je ideální pro jeho profesi, kdy večer co večer čelí prudkým jevištním světlům. „Focus mi nezpůsobí žádné odlesky a kruhy kolem světel, což je přesně to, co potřebuji,“ vysvětluje David.

Operace změnila Davidovi život k lepšímu. Na pravé oko, které bylo postižené šedým zákalem, opět vidí. Před operací viděl pouze na 10 % a vše se mu jevilo jako šedá mlha. Nyní vidí ostře a cítí se, jako by se vrátil o několik let zpátky. „Nikdy už nebudu mít zrak jako dvacetiletý jinoch, ale je to mnohem a mnohem lepší,“ přiznává.

David chválí péči v Gemini: „Naprosto upřímně, bez nějakého přehánění, můžu říct, že péče v Gemini je na profesionální a špičkové úrovni. Takže pokud někdo přemýšlí nad operací a odkládá ji z nějakého důvodu, ať už z toho, že má strach nebo že nemá čas nebo já nevím proč. Tak takovému člověku bych řekl: Na co čekáš? Lepší už to nebude!“

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky