Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

2.7.2024

Místo toho, aby pacienti po úspěšném zákroku vyhazovali své brýle do koše, je na klinikách Gemini vhodí do speciální nádoby. Následně je protřídíme a pošleme do rozvojových zemí. Brýle zde lidem umožní vzdělání i lepší výdělek na živobytí. 

Dobrý zrak je pro kvalitu života zásadní. Bohužel se v mnoha zemích lidem nedostává dostatečné oční péče a korekčních pomůcek. Kvůli tomu zde mnohdy nemohou žít plnohodnotným životem. Proto v klinice Gemini sbíráme brýle od pacientů, kteří je již díky úspěšnému zákroku nepotřebují a následně je zasíláme do zemí, kde ještě najdou své využití. 

Oční klinika Gemini je již několik let zapojena do celosvětového programu Lions RECYCLE For Sight s podporou Lions Club International, který se zaměřuje na zodpovědné recyklování brýlí. 

Pro děti s oční vadou znamenají darované brýle novou naději. Dobré vidění je klíčové pro školní úspěchy. Dospělým pak brýle přinášejí lepší pracovní příležitosti. Díky vhodné korekci dioptrií mohou vykonávat zaměstnání, která by jinak nebyla možná. To vede ke zlepšení jejich finanční situace a celkové kvality života.

Přispět svými starými brýlemi můžete i vy. Speciální sběrné kontejnery se nacházejí na všech jedenácti klinikách Gemini.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky